20 Ocak 2013 Pazar

Pazar pazar pizza

Bu pizza evde geçirilecek bir pazar günü pişirilmeyi hak ediyor, deneyin pişman olmazsınız.


Malzemeler:
Hamur için:
5 Su Bardağı Un
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1,5 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Instant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker


Sos için:
1-2 Yemek Kaşığı Salça
1-2 Diş Rendelenmiş Sarımsak
Tuz
Kekik
Karabiber

Üzeri için:
Domates
Biber
Zeytin
Mantar
Sucuk
Sosis
Salam
Kaşar rendesi


Bir kase içerisine 1,5 su bardağı ılık su, şeker ve maya koyup, karıştırın. Karışım 10 dakika kadar dinlendirin. Bir kap içerisine 5 su bardağı unu eleyerek koyun. Unu orta yerinden havuz gibi açın. 1 tatlı kaşığı tuzu havuzun kenarlarına serpin. Kase içerisindeki mayayı havuzun içerisine boşaltın. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve yoğurun. Hamuru top şekline getirin ve kabın iç yüzeyini ve hamuru zeytinyağı ile yağlayın. Yoğurma kabının üzerini örtüp ılık bir yere kaldırın. Yarım saat kadar sonra
hamur iki katına ulaştığı vakit biraz daha yoğurup tekrar 15 dakika kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken salça, rendelenmiş sarımsak, tuz, kekik, karabiber ile sos hazırlayın. Üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlayın.
Daha sonra hamuru ister elinizle yayarak ister merdaneyle açın. Merdaneyle açacaksanız yapışmaması için unlamayı unutmayın. Daha önce hazırladığınız sosu hamurun üzerine sürün. Kalan sosu kaşar hariç hamurun üzerine koyulacak malzemelere yedirin. Daha sonra kaşar hariç malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıkmasına yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirin. Kaşarlar eridikten sonra pizzanızı fırından alabilirsiniz. İster mutfak makasıyla, ister hamur ruletiyle pizzanızı kolaylıkla kesebilirsiniz. Afiyet olsun…
Pin It

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder