Bu pizza evde geçirilecek bir pazar günü pişirilmeyi hak ediyor, deneyin pişman olmazsınız.
Malzemeler:
Malzemeler:
Hamur için:
5 Su Bardağı Un5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1,5 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Instant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Sos için:
1-2 Yemek
Kaşığı Salça
1-2 Diş Rendelenmiş
Sarımsak
Tuz
Kekik
Karabiber
Üzeri için:
Domates
Biber
Zeytin
Mantar
Sucuk
Sosis
Salam
Kaşar rendesi
Bir kase içerisine 1,5 su
bardağı ılık su, şeker ve maya koyup, karıştırın. Karışım 10 dakika kadar dinlendirin.
Bir kap içerisine 5 su bardağı unu eleyerek koyun. Unu orta yerinden havuz gibi
açın. 1 tatlı kaşığı tuzu havuzun kenarlarına serpin. Kase içerisindeki mayayı
havuzun içerisine boşaltın. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve
yoğurun. Hamuru top şekline getirin ve kabın iç yüzeyini ve hamuru zeytinyağı
ile yağlayın. Yoğurma
kabının üzerini örtüp ılık bir yere kaldırın. Yarım saat kadar sonra
Hamur dinlenirken salça, rendelenmiş
sarımsak, tuz, kekik, karabiber ile sos hazırlayın. Üzerine koyacağınız
malzemeleri hazırlayın.
Daha sonra hamuru ister
elinizle yayarak ister merdaneyle açın. Merdaneyle açacaksanız yapışmaması için
unlamayı unutmayın. Daha önce hazırladığınız sosu hamurun üzerine sürün. Kalan sosu
kaşar hariç hamurun üzerine koyulacak malzemelere yedirin. Daha sonra kaşar
hariç malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200
derece fırında 20 dakika pişirin. Çıkmasına yakın üzerine rendelenmiş kaşar
peynirini de serpiştirin. Kaşarlar eridikten sonra pizzanızı fırından
alabilirsiniz. İster mutfak makasıyla, ister hamur ruletiyle pizzanızı
kolaylıkla kesebilirsiniz. Afiyet olsun…
Pin It
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder